Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram RSS feed

Akrogiali - taverna cu apus de soare

Daca iubesti pestele si fructele de mare, Akrogiali este cu singuranta locul in care trebuie sa iei cel putin o masa. Taverna se afla in Lakkoma, in vestul insulei, la 8 km de Kamariotissa, pe drumul spre plaja Pachia Ammos, iar numele sau inseamna "tarmul marii".

Taverna AkrogialiTaverna Akrogiali

Un indicator si o inscriptie cu litere rosii pe zidul ce margineste soseaua te anunta ca ai ajuns. Taverna este situata mai sus de nivelul drumului si este inundata de verdeata.

Proprietarul se aprovizioneaza zilnic de la pescarii din sat, iar pestii sunt variati – de la mai cunoscutii chefali, barbuni, dorade si platici la pesti cu denumiri precum sargos sau murmura. Preturile variaza intre 25 si 45 Euro/kilogram. Dintre fructele de mare, cel mai scump este homarul (50 Euro/kg), dar se gasesc si midii, calamari, creveti sau caracatita, gatite in diferite feluri, la preturi de 6-10 Euro/portie.

Aperitivele sunt si ele variate si costa 3,5-4 Euro, iar cei care nu mananca peste pot alege din meniu friptura de porc sau pui, cotlete de miel, burgeri sau carnati la pretul de 6-6,5 Euro.

Pont

Organizeaza-ti ziua in asa fel incat sa ajungi la Akrogiali mai pe dupa-amiaza, putin inainte de asfintit. O masa buna, alaturi de un pahar de vin sau ouzo, cu soarele apunand rosiatic in departare creeaza amintiri de neuitat. La plecare mai poti zabovi cateva minute pe tarm, pentru a prinde ultimele franturi de lumina colorata.

Telefon Akrogiali: (+30) 255 109 5123 (Georgios Sarantos)

Indicator spre Taverna Akrogiali

Bun venit la Taverna Akrogiali

Mese la Taverna Akrogiali

Vedere de la Taverna Akrogiali

DoradaDorada

Midii saganakiMidii saganaki

CaracatitaCaracatita

Mancare la Taverna Akrogiali

Desert din partea caseiDesert din partea casei

Apus la Taverna Akrogiali

Apus pe plaja

Comentarii

Îți vine să crezi că nu există niciun comentariu pentru acest articol?
Fii tu primul care își publică părerea!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki