Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram RSS feed

Cum e vremea in Samothraki?

Aflandu-se in partea de nord a Greciei, Samothraki are un climat in general mai rece decat al altor insule. Iernile sunt blande, cu ploi, dar se mai intampla si ca pe varful muntelui sau chiar in localitatile mai joase sa fie zapada. Primaverile sunt insorite si verile calduroase.

Nori

Pozitia geografica si trasaturile pe care le imprima altitudinea data de Saos fac sa apara variatii in microclimatul diferitelor asezari de pe insula.

Cele mai bune luni pentru o vacanta sunt mai (cand totul este inflorit), iunie, iulie-august (cateodata totusi foarte calde) si inceputul lui septembrie.

Cand e cel mai bine sa mergi?

Depinde de ceea iti place sa faci. Fiecare anotimp iti ofera o vacanta diferita.

Primavara e frumoasa pentru nebunia si exuberanta naturii, insa probabil apa marii nu va fi foarte calda. E o perioada potrivita pentru experiente locale autentice.

Vara insula se aglomereaza, preturile sunt mai mari, in Therma sunt concerte la barul de pe plaja, tavernele si cafenelele sunt pline si totul pulseaza de viata.

Toamna atrage prin liniste si prin culorile in schimbare ale frunzelor. Preturile nu sunt atat de mari ca in plin sezon, soarele nu mai arde atat de intens, iar apa marii este calda inca. Este si o perioada ideala pentru trasee montane. Ia totusi in calcul ca, desi vremea e destul de buna pana spre octombrie, deja dupa 15-20 septembrie unele unitati de cazare, magazine, baruri si cafenele se inchid in asteptarea sezonului urmator.

Iarna sunt foarte putini turisti care se incumeta sa vina in Samothraki – sunt cei cu adevarat pasionati de insula, care isi doresc sa o descopere in toate culorile si aspectele sale. Therma e pustie, caci localnicii se muta in alte asezari, iar posibilitatile de cazare sunt limitate. Frecvent ferry-boat-ul nu circula din cauza conditiilor meteo potrivnice, iar insula ramane izolata zile in sir.

Poti sa vezi cum este vremea in acest moment aici.

Muntele Saos acoperit de nori

Toamna in Samothraki

Comentarii (2)

20 Apr 2016, 18:01
Comentariu de Soso
daca e sa alegi intre sfarsitul lui iunie si inceput de septembrie, care ar fi cea mai buna perioada?
20 Apr 2016, 20:09
Comentariu de InSamothraki.ro
As alege septembrie, pentru ca apa va fi mai calda atunci.
Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki