Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram RSS feed

Pachia Ammos, cea mai cunoscuta plaja din Samothraki

Toate obiectivele Biserici si capele din Samothraki Descopera marea Descopera muntele Oameni si asezari Obiective culturale si muzee din Samothraki Plaje din Samothraki

Pachia Ammos (s-ar traduce prin "nisip gros") este cea mai cunoscuta si cea mai populara plaja din Samothraki. Asta pentru ca este singura plaja cu nisip la care poti sa ajungi fara ajutorul barcii sau fara sa faci o drumetie pe munte.

Plaja se afla in sud, la capatul drumului care pleaca din Kamariotissa si traverseaza toata partea de vest a insulei. Pentru aproape 16 km (cam jumatate de ora) vei strabate zone bogate in livezi de maslini si cateva sate care par uneori adormite. Desi distanta este mica, drumul cu masina poate parea obositor si nu de putine ori vei incetini pentru a lasa loc oilor sau caprelor sa traverseze strada.

Vedere de sus spre Pachia Ammos

Pachia Ammos este situata pitoresc intr-un golf, iar nisipul auriu se intinde pe circa 800m, intre doua culmi stancoase. Desi nu exista parcare organizata, poti lasa masina in apropiere – este suficient loc.

Peisajul din jur este aproape desertic, cu putini copaci, dar multe tufe si arbusti. Desi in prima jumatate a sec. al XX-lea zona era impadurita (se spune ca exista aici prin anii '40 o padure de peri), pasunatul excesiv a cauzat erodarea solului si a daunat arborilor.

Cum te uiti la mare, partea din stanga a plajei este mai salbatica, linistita si neamenajata, fiind adesea preferata de nudisti. Partea din dreapta insa este zona de plaja cea mai aranjata de pe insula, avand umbrelute de stuf, sezlonguri, dusuri si cabine de schimb.

In ultimii ani turistii din Samothraki s-au inmultit, asa ca si facilitatile pe plaja s-au mai dezvoltat, iar preturile au mai crescut o idee. In loc de un beach bar in 2014, acum (septembrie 2018) sunt doua, iar pretul unui sezlong este de 5 Euro, cu o bautura inclusa. Berea la 330 ml si frappe-ul costa 3 Euro, iar milkshake-ul 5 Euro. Poti inchiria un caiac la 10 Euro/ora, respectiv o hidrobicicleta la 15 Euro. In sezon ai la dispozitie si o taverna.

Pachia Ammos este singura plaja pe care poti umbla si unde poti intra in apa fara pantofi speciali. Pietre mai sunt si pe aici, dar nu atat de deranjante. In general nu sunt valuri mari, iar intrarea in apa este relativ lina. Daca esti pasionat de snorkeling, zonele interesante sunt cele din apropierea stancilor, desi pe insula exista alte locuri mai bune pentru aceasta activitate.

De la Pachia Ammos poti porni peste munte in cautarea unor plaje ascunse. Nu uita pantofii sport, sticla de apa, palaria si crema de soare! Daca iti surade mai mult vaslitul decat mersul, poti descoperi aceste locuri si cu ajutorul caiacului.

Iti sugerez sa combini o leneveala la Pachia Ammos cu o vizita la capela Panagia Krimniotissa, aflata pe o culme din apropiere si sa inchei ziua cu o cina cu specific local la una din tavernele din satul Profitis Ilias.

Umbrelute pe Pachia Ammos

Podet din lemn pe plaja Pachia Ammos

Stanci in golful de la plaja Pachia Ammos

Sezlonguri pe plaja Pachia Ammos

Sezlong pe plaja Pachia Ammos

Golfuletul Pachia Ammos

Beach bar pe plaja Pachia Ammos

Plaja cu nisip din Samothraki

Dupa-amiaza la Pachia Ammos

Taverna pe plaja Pachia Ammos

Apa transparenta la Pachia Ammos

Comentarii

Îți vine să crezi că nu există niciun comentariu pentru acest articol?
Fii tu primul care își publică părerea!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki