Caută în InSamothraki.ro InSamothraki on Facebook InSamothraki on Instagram RSS feed

Peisaj salbatic la plaja Kipos

Toate obiectivele Biserici si capele din Samothraki Descopera marea Descopera muntele Oameni si asezari Obiective culturale si muzee din Samothraki Plaje din Samothraki

Kipos (sau Kipoi, adica "gradinile") este probabil cea mai cunoscuta plaja dupa Pachia Ammos, insa este cat se poate de diferita.

Ca si Pachia Ammos, si Kipos se afla la capatul unui drum asfaltat, dar de data asta este vorba de soseaua de coasta din nordul insulei, sosea care pleaca de la Kamariotissa si merge spre est. Acolo unde aceasta se termina, la aprox. 18 km de Therma si departe de asezari, vei gasi o plaja neagra si salbatica, intr-o zona populata de multe capre.

Ai grija sa nu lasi masina sub un copac – risti ca animalele sa se cocoate pe ea pentru a ajunge mai usor la hrana.

Plaja KiposPlaja Kipos

Plaja se intinde pentru mai bine de 1 km, fiind cea mai mare din Samothraki. Pietricelele de culoare inchisa, rezultate in urma activitatii vulcanice, contrasteaza cu albastrul intunecat al apei si ii dau locului o frumusete ciudata si exotica, de capat de lume. Peisajul este aproape selenar, dominat la un capat de stanci uriase si abrupte, ce par sa iasa direct din mare. Zona stancilor este foarte buna pentru snorkeling si, daca inoti pe langa ele, vei descoperi tot felul de grote si mici plaje inaccesibile altfel.

Nu exista umbra si nici amenajari, deci ar fi bine sa ai cu tine un cearceaf si o umbreluta. Utili sunt si pantofii speciali, pentru ca pietricelele negre si fierbinti sunt greu de suportat fara incaltaminte.

Intrarea in apa e relativ lina, insa ai grija sa nu te duci prea mult in larg, intrucat sunt curenti si poate deveni periculos.

In fata vederea se deschide spre insula turceasca Gokceada (sau Imbros, vechiul nume grecesc).

Desi nu are nisip, multi prefera plaja Kipos pentru apa albastra si limpede, pentru frumusetea naturii, pentru liniste si pentru lipsa amenajarilor. Izolarea o face sa fie si unul din locurile preferate pentru nudism.

Dupa plaja iti recomandam o vizita la una din cele mai bune taverne de pe insula, Karidies, aflata in apropiere.

Plaja Kipoi

Marea la plaja Kipos

Rulota pe plaja Kipos

Tarmul marii la Kipos

Nisip pe plaja Kipos

Apus de soare pe plaja Kipos

Melc pe plaja Kipos

Peisaj pe plaja Kipos

Apa marii la plaja Kipos

Pietricele pe plaja Kipos

Pe nisip la Kipos

Umbreluta pe plaja Kipos

Comentarii

Îți vine să crezi că nu există niciun comentariu pentru acest articol?
Fii tu primul care își publică părerea!

Cazare în Samothraki
Booking.com
Vremea în Samothraki